Utstyret

Utover sykkel trenger man i starten hjelm og hansker. Dette er minstekravet i tillegg til lang bukse og lange ermer. De første gangene kan man låne/leie dette av klubben før man eventuelt kjøper selv. Det er en fin måte å prøve på uten å bruke mange penger på noe som kanskje ikke var tingen allikevel. Flate sko med myk såle for godt grep på pedalene er også en fordel. Mange bruker skatesko da disse i tillegg til en bra såle er ganske robuste. Etter hvert er det vanlig med nakkebeskytter, rustning og knebeskyttere.
Hjelmen: Her finnes det hjelmer som er spesielt for BMX. Disse er såkalt FullFace som er et krav. Man kan også benytte MX hjelm som ser helt lik ut men er gjerne en del tyngre. En BMX hjelm kan ikke benyttes på MX. Hjelmen er det absolutt viktigste utstyret og det er viktig at denne er hel og passer hodet.
Nakkebeskytter: Dette beskytter nakken ved å hindre at hodet blir vridd for mye ved et fall da hjelmen stopper i denne som igjen er støttet opp av overkroppen.
Rustning: Dette finnes i flere varianter. Både myke og harde. Finn en som passer og ikke er for tung og klumpete. Her er det også egne BMX varianter men noen starter med en MX variant da dette er lett å få tak i. BMX variantene er naturlig nok lettere og mykere.
Knebeskyttere: her gjelder det samme som over.
Bukse: Her er det også egne bukser som er beregnet på BMX. Man kan benytte MX bukse også men mange av disse er korte i bena da de er beregnet for lange støvler. Disse er også som regel litt stivere i stoffet.
Trøye: Her står man fritt til å bruke hva man vil på treninger. Men i løp skal det benyttes klubbens trøye.
Drikkeflaske: Dette er en enkel men veldig viktig del av utstyret og er ALLTID med.
Transponder: For de fra 11 år og oppover må ha en transponder fra MyLaps for tidtagning og målpassering i løp. Dette ordnes via klubben.