top of page
Trening

Moss BMX Klubb

De første gangene kan man låne/leie utstyr av Klubben før man eventuelt kjøper selv​​. 

For de opp til 12 år forventes det at en foresatt er til stede under trening i tilfellet et uhell oppstår.

Tid

Tirsdag og Torsdag

0-11 år 18:00 - 19:00

12+ år 19:00 - 20:30 

Hva er BMX Racing

Hva er BMX Racing

BMX er en gren innen sykkelsporten og går under Norges Cykleforbund – NCF. Navnet er en forkortelse av det engelske Bicycle Moto Cross, da den klassiske konkurranseformen ligner på det man finner i motocross. BMX oppsto på 1970-tallet da barn i California begynte å konkurrere på syklene sine i jord-løyper, slik som voksne gjorde med sine motorsykler. Over tid har det utviklet seg tilbake til crosskjøringen. BMX forbindes med små sykler med 20" hjul, og har blitt en fellesbetegnelse for sykkelgrener hvor lignende sykler brukes. Forøvrig finnes forskjellige typer BMX-sykler tilpasset de enkelte grenene. 

Klassisk BMX kjøres på en

kort grusbane med mange

humper og dosserte svinger.

Det er en typisk sprintsport

hvor en gjennomkjøring av

banen typisk tar 30 til 45

sekunder. BMX i denne

formen ble godkjent som

olympisk gren fra 2008.

Utstyr

Utstyr

Utover sykkel trenger man i starten hjelm og hansker. Dette er minstekravet i tillegg til lang bukse og lange ermer. De første gangene kan man låne/leie dette av klubben før man eventuelt kjøper selv. Det er en fin måte å prøve på uten å bruke mange penger på noe som kanskje ikke var tingen allikevel. Flate sko med myk såle for godt grep på pedalene er også en fordel. Mange bruker skatesko da disse i tillegg til en bra såle er ganske robuste. Etter hvert er det vanlig med nakkebeskytter, rustning og knebeskyttere.
Hjelmen: Her finnes det hjelmer som er spesielt for BMX. Disse er såkalt FullFace som er et krav. Man kan også benytte MX hjelm som ser helt lik ut men er gjerne en del tyngre. En BMX hjelm kan ikke benyttes på MX. Hjelmen er det absolutt viktigste utstyret og det er viktig at denne er hel og passer hodet.
Nakkebeskytter: Dette beskytter nakken ved å hindre at hodet blir vridd for mye ved et fall da hjelmen stopper i denne som igjen er støttet opp av overkroppen.
Rustning: Dette finnes i flere varianter. Både myke og harde. Finn en som passer og ikke er for tung og klumpete. Her er det også egne BMX varianter men noen starter med en MX variant da dette er lett å få tak i. BMX variantene er naturlig nok lettere og mykere.
Knebeskyttere: her gjelder det samme som over.
Bukse: Her er det også egne bukser som er beregnet på BMX. Man kan benytte MX bukse også men mange av disse er korte i bena da de er beregnet for lange støvler. Disse er også som regel litt stivere i stoffet.
Trøye: Her står man fritt til å bruke hva man vil på treninger. Men i løp skal det benyttes klubbens trøye.
Drikkeflaske: Dette er en enkel men veldig viktig del av utstyret og er ALLTID med.
Transponder: For de fra 11 år og oppover må ha en transponder fra MyLaps for tidtagning og målpassering i løp. Dette ordnes via klubben.

Trenger du Sykkel hjelp?

Logo+Thomson+Sykkelservice.jpg
Løp
maxresdefault (2).jpg

Løp

For nye og spesielt de yngste rytterne kan løp/konkurranser kanskje virke litt skummelt, men her er fokus først og fremst på at det skal være moro og lek. De som er under 11 år i Norge er under barneleker i henhold til reglementet til NCF og får derfor ikke resultater. Det betyr at om det er et lokalt Lavterskelløp eller Nordisk Mesterskap, vil det ikke være noen forskjell på konkurransereglene for de under 11 år - alle blir premiert for deltakelse uansett. Barn på 7 år har deltatt på Nordisk Mesterskap i Norge, som sin aller første konkurranse. Viktigste er at det skal være gøy, morsomt og utviklende, samt mulighet for å møte nye venner. Det er ellers et meget godt samhold klubbene imellom og BMX-miljøet forøvrig - både blant barn og voksne. Alle heier på hverandre.

bottom of page